Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler ayn önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedili çıkış bapları, ürkü koluna ehil olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve basitçe bir şekilde açılmasını sağlar ve insanoğluın evgin durumlarda emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Bu nedenle yangın kaynaklı emanet zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın merdiveni imalatı karınin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Evlerde, fiilyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolaylık şekilde yangın alanlarını vazgeçme etmesi bağırsakin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Icraatında kanatlardan biri çakılı diğeri hareketlidir. çakılı kanada zir üst sürgü ve ense branş uygulandığı üzere, amudi ürkü bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha ziyade insanın geçişine yada tahliyesine imkân verir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik pas sistemi ile korku anında kaçış niyetının henüz seri sorunlemesini esenlamaktadır.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

üste, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, mütenasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan rikkatli malzeme kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı derunin sac lafınlığı 1.0 mm veya elan narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara çıkarmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri uyarıyor ve usturuplu fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yanı keşik opsiyonel Yangın kapısı istanbul olarak düzenınan hidrolik posta ile elan pıtrak kullanma sağlamlanabilir.

Report this wiki page